Friday, September 26, 2008

Κόκκινος από ντροπή

Οι γνωστές αερολογίες ακούστηκαν σήμερα στη συνεδρίαση της κεντρικής επιτροπής τής ΝΔ. Με αόριστα αυτοκριτική διάθεση, ο Προκόπης Παυλόπουλος δήλωσε «Κανένας δεν είναι αλάνθαστος». Πιο χρήσιμο θα ήταν βέβαια να επισημάνει ποια συγκεκριμένα θεωρεί ότι ήταν τα λάθη και τι πρέπει να γίνει στο εξής ώστε να διορθωθούν και να μην επαναλληφθούν. Σε αντίστοιχο μήκος κύματος κινήθηκαν και οι υπόλοιποι.

Η δήλωση όμως που αδυνατώ να κατανοήσω έγινε από τον κ. Καλογερόπουλο (ανάθεμα και αν ήξερα ποιος είναι αυτός), ο οποίος μίλησε για «συμπεριφορές [των στελεχών] που έκαναν τον κόσμο να κοκκινίσει από ντροπή». Γιατί όμως ο κόσμος να κοκκινίσει από ντροπή; Ντράπηκε μαθές που ο όφις ο σκευωρός παγίδευσε τους ανυποψίαστους κυρίους Βουλγαράκη και Κεφαλογιάννη; Ντράπηκε που χάθηκε κρατική περιουσία χάρην της «δεξιάς τού Κυρίου»; Ή μήπως ντράπηκε που πρέπει να παραδεχτεί ότι δεν αντέχει να πληρώσει τους νέους φόρους, και έτσι έμαθαν όλοι για την προσωπική φτώχεια του, που μέχρι πρόσφατα κρυβόταν πίσω από μεγάλες αγορές με τις δεκάδες πιστωτικές κάρτες που διέθετε;

Οι κύριοι πολιτικοί το έχουν καβαλήσει προ πολλού το καλάμι. Νομίζουν ότι οι πολίτες είναι σαν τα προβατάκια που τρέχουν πάντα από πίσω τους και πρέπει να τους υπερασπιστούν στη συνέχιεια στο καφενείο, στη δουλειά, ή όπου αλλού. Και όταν πρέπει να δικαιλογήσουν ανορθόδοξες συμπεριφορές, τότε κοκκινίζουν, χάνουν τη γη κάτω από τα πόδια τους, και τους παίρνουν φαλάγγι οι πασοκτσήδες (στη συγκεκριμένη περίπτωση). Είναι να ντρέπονται που νομίζουν ότι θα ντραπούμε εμείς!

buzz it!

No comments: