Thursday, February 12, 2009

Περί εκλογών (πάλι)

Αυτά είναι απαράδεκτα! Είναι προφανές ότι ο καταλληλότερος δεν πήρε μυρωδιά για τις φωτιές στην Αττική. Το πολύ-πολύ να νόμιζε ότι κάηκε το φαΐ, ή ότι η στάχτη από το τασάκι έπεσε στο πάτωμα. Μιλάει για τις επόμενες φωτιές, αυτές στην Πελοπόνησο, στις οποίες αναγκάστηκε να βάλει μπουφάν καλοκαιριάτικα και να εξαγγείλει τα τριχίλιαρα. Γιαυτό, παιδιά, λίγη σοβαρότητα από 'δω και πέρα.

Στο επόμενο μεγάλο θέμα, έκανα μια έρευνα στα μέλη της οικογένειάς μου. Το ερώτημα απλό: «Προτιμάτε να μπορώ να ψηφίζω εδώ (Αμερική), ή να μην μπορώ, ώστε να έρχομαι Ελλάδα;». Και φυσικά κέρδισε το 2. Βεβαίως, το να έρθω για να ψηφίσω προϋποθέτει ότι ξέρω πότε θα γίνουν εκλογές, ώστε να κλείσω εισητήριο με το αεροπλάνο. Η προκήρυξη των προηγούμενων με βρήκε στην Ελλάδα, και είχα ήδη αγοράσει εισητήριο επιστροφής καναδυό βδομάδες πριν την Κυριακή των εκλογών. Έχω γράψει και παλιότερα για την ανοησία των πρόωρων, που καταλήγουν να φέρνουν πρώτο θέμα της επικαιρότητας τις ανούσιες δημοσκοπήσεις. Αν ενδιαφέρεστε, κύριοι των καναλιών, τόσο πολύ για την άποψη του κόσμου, φέρτε καμιά φορά κανέναν σοβαρό άνθρωπο να μιλήσει, και μην του επιβάλλετε τις απαντήσεις πριν καν θέσετε τις ερωτήσεις. Είναι κι αυτό όμως στο παιχνίδι του δούναι και λαβείν: Αυτοί θα έχουν το ταμείο αύριο, άρα αυτούς να γλείψω.

Αλλά πες ότι ψηφίζουμε εμείς του εξωτερικού. Πώς θα καταμετρηθούν τα ψηφοδέλτια; Θα γίνει η καταμέτρηση εδώ, με ξένους πιθανότατα υπαλλήλους, ή θα σταλούν στην Ελλάδα με το αεροπλάνο; Στην πρώτη περίπτωση, πώς θα εξασφαλιστεί η αξιοπιστία της καταμέτρησης και της μετάδοσης των αποτελεσμάτων; Στη δεύτερη περίπτωση, για τα μέρη όπου δεν πετάει η Ολυμπιακή (π.χ. στο San Francisco που με ενδιαφέρει) θα χρησιμοποιηθούν τυχαίες εταιρίες; Μου φαίνεται ότι θα επαναληφθεί το ίδιο σκηνικό με το επίδομα θέρμανσης, το φόρο στα καύσιμα κλπ, όπου το μέτρο εξαγγείλεται πριν κατανοήσουν τα βασικά προβλήματα που τρόπου εφαρμογής, που είναι συνήθως και η ουσία του θέματος.

buzz it!

No comments: